The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives.

SKŘIVANOVÁ, E. & HOVORKOVÁ, P. Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů. In Aktuální poznatky ve výživě a zdraví zvířat a bezpečnosti produktů. Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., :
SKŘIVANOVÁ, Eva a HOVORKOVÁ, Petra., 2014 The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives.. In Aktuální poznatky ve výživě a zdraví zvířat a bezpečnosti produktů. Praha Uhříněves: Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., s. 11-14. ISSN
Year2014
CathegoryOthers
Internal link14049.pdf
Abstract

Clostridial infections are one of the most frequent hygienic problems in poultry production worldwide. C. perfringens is a causative agent of necrotic enteritis. Both treatment and prevention of necrotic enteritis is a big problem for the economy of the poultry production. After the ban of antibiotic growth promoters, lauric acid is one of the alternative. In vitro experiments proved strong effect against Gram-positive bacteria. The results should be confirmed in the corse of the experimental infection, which is still a major challenge.