Differences in the nutritive value of meat of loin and thigh in rabbits included in the Programme of genetic resources.

TŮMOVÁ, E. SKŘIVANOVÁ, V., CHODOVÁ, D.,& MARTINEC, M. Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků. In Nové směry v intenzivních a zájmových chovech králáků. Praha: Česká zemědělská univerzita, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v
TŮMOVÁ, Eva, SKŘIVANOVÁ, Věra, CHODOVÁ, Darina a MARTINEC, M., 2015 Differences in the nutritive value of meat of loin and thigh in rabbits included in the Programme of genetic resources.. In Nové směry v intenzivních a zájmových chovech králáků. Praha: Česká zemědělská univerzita, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., s. 66-68. ISSN
Year2015
CathegoryOthers
Internal link15208.pdf
Abstract

This study deals with differences in the nutritive value of meat of loin and thigh of rabbits included in the programme of genetic resources. Our results show the effect of breed on composition of loin and thigh meat of rabbits. This composition is influenced mainly by the slaughter maturation at the time of slaughter. More accurate data are those in the muscles of loin because their variability is smaller than those in the muscles of thigh. Thus, the composition of meat of loin is more appropriate for the comparison of rabbit breeds than the composition of meat of thigh.