Bartoň Luděk, Ing., Ph.D.

vědecký pracovník
Vedoucí oddělení, Náměstek ředitele pro výzkum
OdděleníChov skotu
Telefon267009525
Linka525
Mobilní telefon731650848
E-mailbarton.ludek@vuzv.cz
BudovaFyziologická stáj
Kancelář 14 A

Poslední publikace:

NázevRok
SYRŮČEK, Jan, BARTOŇ, Luděk, KVAPILÍK, Jindřich, VACEK, Mojmír a STÁDNÍK, Luděk. Assessment of Profitability and Break‑Even Points in Suckler Cow Herds. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2018, 66, 707-715. ISSN 1211-8516. 2018
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review. Meat Science, 2018, 141, 9-27. ISSN 0309-1740. 2018
SYRŮČEK, Jan, BARTOŇ, Luděk, KVAPILÍK, Jindřich, VACEK, Mojmír a STÁDNÍK, Luděk., 2018 Economic efficiency of suckler cow herds in the Czech Republic. In Book of Abstracts of the 69th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. The Netherlands: Wageningen Academic Publishers, s. 422. ISSN 2018
SYRŮČEK, Jan, BARTOŇ, Luděk, KVAPILÍK, Jindřich, VACEK, Mojmír a STÁDNÍK, Luděk., 2018 Economic sustainability of bull fattening operations in the Czech Republic. In Book of Abstracts of the 69th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. The Netherlands: Wageningen Academic Publishers, s. 256. ISSN 2018
SYRŮČEK, Jan a BARTOŇ, Luděk. Ekonomické souvislosti chovu krav bez tržní produkce mléka v ČR. Zpravodaj Českého svazu chovatelů masného skotu, 2018, roč. 25(3), s. 45-49. ISSN . 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KUDRNÁČOVÁ, Eva, PANOVSKÁ, Zdeňka a KOUŘIMSKÁ, Lenka. Maso divokých zvířat a jeho role v lidské výživě. Výživa a potraviny, 2018, roč. 73(1), s. 9-13. ISSN 1211-846X. 2018
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Performance, carcass traits and meat quality of Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Fleckvieh finishing bulls. Livestock Science, 2018, 214, 231-237. ISSN 1871-1413. 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, N. a FOŘTOVÁ, Jana. Výkrmnost, složení jatečného těla a kvalita masa býků a jalovic českého strakatého skotu. Maso, 2018, roč. 29(3), s. 32-37. ISSN 1210-4086. 2018
SYRŮČEK, Jan, BARTOŇ, Luděk a KVAPILÍK, Jindřich. Výrobní a ekonomické ukazatele chovu krav bez TPM v ČR – 2013 až 2016. Náš chov, 2018, roč. 78(1), s. 50-54. ISSN . 2018
SYRŮČEL, Jan, KVAPILÍK, Jindřich a BARTOŇ, Luděk. Výrobní a ekonomické ukazatele výkrmu býků v ČR v letech 2013 až 2016. Náš chov, 2018, roč. 78(4), s. 33-37. ISSN 0027-8068. 2018
SYRŮČEK, Jan, KVAPILÍK, Jindřich, BARTOŇ, Luděk, VACEK, Mojmír a STÁDNÍK, Luděk. Economic Efficiency of Bull Fattening Operations in the Czech Republic. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2017, 65, 527-536. ISSN 1211-8516. 2017
SYRŮČEK, Jan, KVAPILÍK, Jindřich, BARTOŇ, Luděk, VACEK, Mojmír a STÁDNÍK, Luděk. Economic efficiency of suckler cow herds in the Czech Republic. Agricultural Economics-Zemedelska Ekonomika , 2017, 63, 34-42. ISSN 0139-570X. 2017
TYROLOVÁ, Yvona, BARTOŇ, Luděk a LOUČKA, Radko. Effects of biological and chemical additives on fermentation progress in maize silage. Czech Journal of Animal Science, 2017, 62, 306-312. ISSN 1212-1819. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor a ŠIMŮNEK, J., 2017 Expression of lipogenic genes and transcription factors measured in subcutaneous fat of heifers and bulls at different time points. In 63rd International Congress of Meat Science and Technology. Wageningen: Wageningen Academic Publishers, s. 59-60. ISSN 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim a KUDRNÁČOVÁ, Eva. Kvalita masa farmově chovaných jelenů a daňků. Náš chov, 2017, roč. 77(1), s. 72-74. ISSN 0027-8068. 2017
SYRŮČEK, Jan, BURDYCH, Jiří a BARTOŇ, Luděk. Rentabilita výroby mléka v ČR v roce 2016. Náš chov, 2017, roč. 77(7), s. 26-28. ISSN . 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim, KUDRNÁČOVÁ, Eva a CEACERO, Francisco. Vliv výživy na intenzitu růstu, složení jatečného těla a kvalitu masa daňků evropských z farmového chovu. Maso, 2017, roč. 28(6), s. 4-8. ISSN 1210-4086. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTT, Tomáš a ŘEHÁK, Dalibor. Associations of polymorphisms in bovine DGAT1, FABP4, FASN, and PPARGC1A genes with intramuscular fat content and the fatty acid composition of muscle and subcutaneous fat in Fleckvieh bulls. Meat Science, 2016, 114, 18-23. ISSN 0309-1740. 2016
KYSELOVÁ, Jitka, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a ŠIMŮNEK, J. Comparative analysis of gene expression during postnatal growth in Czech Fleckvieh cattle. J.. Journal of Animal Science, 2016, roč. 94(Supplement 4), s. 136. ISSN . 2016
TYROLOVÁ, Yvona, BARTOŇ, Luděk a LOUČKA, Radko., 2016 Effect of silage additives on fermentation characteristics of maize silage. In Forage Conservation. Nitra: National Agricultural and Food Centre, s. 133-134. ISSN 2016
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Sada pro detekci jednonukleotidového polymorfismu v promotoru genu myogenního transkripčního faktoru MYF5 u skotu. Autoři: KYSELOVÁ, Jitka, JEČMÍNKOVÁ, Kateřina, BARTOŇ, Luděk, SZTANKÓOVÁ, Zuzana a RYCHTÁŘOVÁ, Jana.. Česká republika. Užitný vzor CZ 29223 U1. 2016-03-08. 2016
BUREŠ, D., ČÍTEK, J., BARTOŇ, L., LEBEDOVÁ, N., ZADINOVÁ, K., KUDRNÁČOVÁ, E. a STUPKA, R., 2016 The effect of feeding Jerusalem artichoke on sensory properties of meat from musculus longissimus lumborum of entire male pigs. In Eurosense 2016. Dijon, France: Elsevier, s. 136. ISSN 2016
KUDRNÁČOVÁ; E.; BUREŠ; D.; BARTOŇ; L. a KOTRBA; R., 2016 The influence of diet on carcass composition and meat quality attributes in cervids. In Deer nutrition and feeding. Jablonné nad Orlicí: VVS; VÚŽV, s. 30. ISSN 2016
KVAPILÍK, Jindřich, HANUŠ, O., BARTOŇ, Luděk, KLIMEŠOVÁ, M.V. a ROUBAL, P. Mastitis of dairy cows and financial losses: An economic meta-analysis and model calculation  . Bulgarian Journal of Agricultural Science, 2015, 21, 1092-1105. ISSN 1310-0351. 2015
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, ČÍTEK, J. a LEBEDOVÁ, N., 2015 Muscle Fiber Characteristics of Four Muscles from Different Cattle Breeds and their Relation to Meat Instrumental Toughness. In 61st International Congress of Meat Science and Technology. INRA - Centre de recherche Auvergne - Rhone Alpes, Saint-Genés-Champanelle, France: Imprimerie Descombat, Z.I.des Pradeux, 3 rue Gambeta, 63360, Gerzat, France, s. 148-151. ISSN 2-7380-1379-1 2015
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim a HAKL, J. Quality attributes and composition of meat from red deer {Cervus elaphus), fallow deer [Dama dama) and Aberdeen Angus and Holstein cattle [Bos taurus). Journal of the Science of Food and Agriculture, 2015, 95, 2299-2306. ISSN 0022-5142. 2015
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a SALES, James. Comparison of meat quality between eland (Taurotragus oryx) and cattle (Bos taurus) raised under similar conditions. Meat Science, 2014, 96, 346-352. ISSN 0309-1740. 2014
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání. Náš chov, 2014, roč. 74(10), s. 32-34. ISSN 0027-8068. 2014

VŠECHNY PUBLIKACE