Englmaierová Michaela, Ing., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce
Telefon267009547
Linka547
E-mailenglmaierova.michaela@vuzv.cz
BudovaVedlejší budova
Kancelář 1

Poslední publikace:

NázevRok
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, MAROUNEK, Milan, SKŘIVAN, Miloš a DUŠKOVÁ, DagmaR. Wirkung der Alge Chlorella vulgaris mit oder ohne Kombination mit Rapsöl auf Carotinoide und lipophile Vitamine in Eiern. European Poultry Science, 2020, 84, 1-9. ISSN 1612-9199. 2020
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a VÍT, Tomáš. Alfalfa meal as a source of carotenoids in combination with ascorbic acid in the diet of laying hens. Czech Journal of Animal Science, 2019, 64, 17-25. ISSN 1212-1819. 2019
VLČKOVÁ, Jana, TŮMOVÁ, Eva, MÍKOVÁ, K., EMGLMAIEROVÁ, Michaela, OKROUHLÁ, M. a CHODOVÁ, Darina. Changes in the quality of eggs during storage depending on the housing system and the age of hen. Poultry Science, 2019, 98, 6187-6193. ISSN 0032-5791. 2019
MAROUNEK, Milan, SKŘIVAN, Miloš a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Effect of dietary fat on the content of vitamins and carotenoids in egg yolks. European Poultry Science, 2019, roč. 83(Mar.), s. 1-7. ISSN 1612-9199. 2019
ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Eva, LALOUČKOVÁ, Klára a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Effect of genotype on ileal and caecal microbiota in pasture-reared dominant cockerels. Scientia agriculturae bohemica, 2019, 50, 89-95. ISSN 1211-3174. 2019
SKŘIVAN, Miloš a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Fraktury kostí u slepic, vážný problém v halových systémech chovu. Drůbežář hydinár, 2019, roč. 13(3), s. 16-18. ISSN . 2019
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, VÍT, Tomáš a SKŘIVANOVÁ, Eva. Hempseed increases gamma-tocopherol in egg yolks and the breaking strength of tibias in laying hens. PLoS One, 2019, roč. 14(5), s. Article Number: e0217509. ISSN 1932-6203. 2019
ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Kvalita masa pomalu rostoucích hybridů kuřat a pastevní výkrm. Výživa a potraviny, 2019, roč. 74(4), s. 100-104. ISSN 1211-846X. 2019
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Vliv pastvy a limitovaného krmení na kvalitu masa kuřat. Autoři: ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Věra.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-225-7. 2019-11-28. 2019
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of dietary fat type on intestinal digestibility of fatty acids, fatty acid profiles of breast meat and abdominal fat, and mRNA expression of lipid-related genes in broiler chickens. PLoS One, 2018, roč. 13(APR 19), s. 1-11. ISSN 1932-6203. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva a RŮNOVÁ, Kateřina. Effect of freeze-dried pasture herbage on ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 222-229. ISSN 1212-1819. 2018
VLČKOVÁ, Jana, TŮMOVÁ, Eva, KETTA, Mohamed, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a CHODOVÁ, Darina. Effect of housing system and age of laying hens on eggshell quality, microbial contamination, and penetration of microorganisms into eggs. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 51-60. ISSN 1212-1819. 2018
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Kvalita masa kuřat dominant chovaných na pastvě. Autoři: ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a SKŘIVANOVÁ, Věra.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-203-5. 2018-11-30. 2018
VLČKOVÁ Jana, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš., 2018 Meat quality of slow-growing chickens housed on pasture. In The XVth European Poultry Conference. Dubrovnik, Croatia: World Poultry Science, s. 405. ISSN 2018
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Věra. Negative effect of phytase superdosing in laying hens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 182-187. ISSN 1212-1819. 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a VLČKOVÁ, Jana., 2018 Negativní vliv vysokých dávek fytázy u slepic nosného typu. In Poultry Days 2018. Brno: Mendel University, s. 15. ISSN 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a DVOŘÁK, Josef. Pastevní chov slepic a kvalita vajec. Drůbežář hydinár, 2018, roč. XII(1), s. 14-15. ISSN . 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš., 2018 The effect of alfalfa and ascorbic acid on performance and egg quality. In The XVth European Poultry Conference. Dubrovnik, Croatia: World Poultry Science, s. 425. ISSN 2018
SKŘIVAN, Miloš, VLČKOVÁ, Jana a ENGLMAIEROVÁ, Michaela., 2018 Vliv zdroje tuku na stravitelnost mastných kyselin, profil mastných kyselin v prsním svalstvu a abdominálním tuku a expresi genů u kuřat. In Poultry Days 2018. Brno: Mendel University, s. 45. ISSN 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Zdroje karotenoidů pro zvýšení kvality a barvy vaječného žloutku. Výživa a potraviny, 2018, roč. 73(4), s. 106-109. ISSN 1211-846X. 2018
SKŘIVANOVÁ, Věra, TŮMOVÁ, Eva, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, CHODOVÁ, Darina a SKŘIVAN, Miloš. Do rearing system and free-range stocking density affect meat quality of chickens fed feed mixture with rapeseed oil?. Czech Journal of Animal Science, 2017, 62, 141-149. ISSN 1212-1819. 2017
VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Věra, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a VÍT, Tomáš., 2017 Effect of grazing on the carotenoids and vitamins content in egg yolk of laying hens during storage. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 267. ISSN 2017
SKŘIVANOVÁ, Věra, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, BENDOVÁ, Markéta a SKŘIVAN, Miloš. Effect of the source and level of carotenoids in diets on their retention in eggs. Czech Journal of Animal Science, 2017, 62, 323-330. ISSN 1212-1819. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Milloš. Kvalita masa kuřat Dominant chovaných na pastvě. Maso, 2017, roč. 28(4), s. 51-53. ISSN 1210-4086. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela Kvalita vajec z různého ustájení. Zpravodaj AGRObase, 2017, roč. 2017(5), s. 32-33. ISSN . 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav Limestone particle size and Aspergillus niger phytase in the diet of older hens. Italian Journal of Animal Science, 2017, 16, 608-615. ISSN 1828-051X. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva, SKŘIVAN, Miloš a MAROUNEK, Milan., 2017 The ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens fed freeze-dried pasture herba. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 293. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav., 2017 Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv. In XII. Kábrtovy dietetické dny. Brno: VFU, s. 38-42. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš. Zdroje selenu v krmných směsích pro slepice a kuřata. Drůbežář-hydinár, 2017, roč. XI(2), s. 12-13. ISSN . 2017
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, MAROUNEK, Milan, SKŘIVANOVÁ, Věra, TAUBNER, Tomáš a VÍT, Tomáš. Effect of dietary magnesium, calcium, phosphorus, and limestone grain size on productive performance and eggshell quality of hens. Czech Journal of Animal Science, 2016, 61, 473-480. ISSN 1212-1819. 2016
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of increasing doses of marigold (Tagetes erecta) flower extract on eggs carotenoids content, colour and oxidative stability. Journal of Animal and Feed Sciences, 2016, 25, 58-64. ISSN 1230-1388. 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela Kvalita vajec slepic z různých systémů ustájení. Drůbežář-hydinár, 2016, roč. X(1), s. 4-5. ISSN . 2016
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Snížení koncentrace fosforu v krmných směsích pro slepice v užitkových chovech. Autoři: SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Věra.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-149-6. 2016-07-11. 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Věra, TŮMOVÁ, Eva, CHODOVÁ, Darina a SKŘIVAN, Miloš., 2016 The Effect of Grazing on Fatty Acid Composition and Oxidative Stability of Chicken Meat. In Animal Physiology 2016. Brno: Mendel University, s. 24-30. ISSN 978-80-7509-416-2 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš. Účinek fytázy v krmných směsích pro slepice s nízkým obsahem fosforu. Drůbežář-hydinár, 2016, roč. X(4), s. 12-13. ISSN . 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Vliv karotenoidů na kvalitu vajec. Drůbežář-hydinár, 2016, roč. X(2), s. 8-9. ISSN . 2016

VŠECHNY PUBLIKACE