Skřivan Miloš, Prof. Ing., DrSc.

vědecký pracovník
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce
Telefon267009720
Linka720
E-mailskrivan.milos@vuzv.cz
BudovaVedlejší budova
Kancelář 17

Poslední publikace:

NázevRok
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a VÍT, Tomáš. Alfalfa meal as a source of carotenoids in combination with ascorbic acid in the diet of laying hens. Czech Journal of Animal Science, 2019, 64, 17-25. ISSN 1212-1819. 2019
MAROUNEK, Milan, SKŘIVAN, Miloš a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Effect of dietary fat on the content of vitamins and carotenoids in egg yolks. European Poultry Science, 2019, roč. 83(Mar.), s. 1-7. ISSN 1612-9199. 2019
SKŘIVAN, Miloš a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Fraktury kostí u slepic, vážný problém v halových systémech chovu. Drůbežář hydinár, 2019, roč. 13(3), s. 16-18. ISSN . 2019
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, VÍT, Tomáš a SKŘIVANOVÁ, Eva. Hempseed increases gamma-tocopherol in egg yolks and the breaking strength of tibias in laying hens. PLoS One, 2019, roč. 14(5), s. Article Number: e0217509. ISSN 1932-6203. 2019
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of dietary fat type on intestinal digestibility of fatty acids, fatty acid profiles of breast meat and abdominal fat, and mRNA expression of lipid-related genes in broiler chickens. PLoS One, 2018, roč. 13(APR 19), s. 1-11. ISSN 1932-6203. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva a RŮNOVÁ, Kateřina. Effect of freeze-dried pasture herbage on ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 222-229. ISSN 1212-1819. 2018
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Kvalita masa kuřat dominant chovaných na pastvě. Autoři: ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a SKŘIVANOVÁ, Věra.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-203-5. 2018-11-30. 2018
VLČKOVÁ Jana, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš., 2018 Meat quality of slow-growing chickens housed on pasture. In The XVth European Poultry Conference. Dubrovnik, Croatia: World Poultry Science, s. 405. ISSN 2018
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Věra. Negative effect of phytase superdosing in laying hens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 182-187. ISSN 1212-1819. 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a VLČKOVÁ, Jana., 2018 Negativní vliv vysokých dávek fytázy u slepic nosného typu. In Poultry Days 2018. Brno: Mendel University, s. 15. ISSN 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš a DVOŘÁK, Josef. Pastevní chov slepic a kvalita vajec. Drůbežář hydinár, 2018, roč. XII(1), s. 14-15. ISSN . 2018
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš., 2018 The effect of alfalfa and ascorbic acid on performance and egg quality. In The XVth European Poultry Conference. Dubrovnik, Croatia: World Poultry Science, s. 425. ISSN 2018
SKŘIVAN, Miloš, VLČKOVÁ, Jana a ENGLMAIEROVÁ, Michaela., 2018 Vliv zdroje tuku na stravitelnost mastných kyselin, profil mastných kyselin v prsním svalstvu a abdominálním tuku a expresi genů u kuřat. In Poultry Days 2018. Brno: Mendel University, s. 45. ISSN 2018
SKŘIVANOVÁ, Věra, TŮMOVÁ, Eva, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, CHODOVÁ, Darina a SKŘIVAN, Miloš. Do rearing system and free-range stocking density affect meat quality of chickens fed feed mixture with rapeseed oil?. Czech Journal of Animal Science, 2017, 62, 141-149. ISSN 1212-1819. 2017
SKŘIVANOVÁ, Věra, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, BENDOVÁ, Markéta a SKŘIVAN, Miloš. Effect of the source and level of carotenoids in diets on their retention in eggs. Czech Journal of Animal Science, 2017, 62, 323-330. ISSN 1212-1819. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Milloš. Kvalita masa kuřat Dominant chovaných na pastvě. Maso, 2017, roč. 28(4), s. 51-53. ISSN 1210-4086. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav Limestone particle size and Aspergillus niger phytase in the diet of older hens. Italian Journal of Animal Science, 2017, 16, 608-615. ISSN 1828-051X. 2017
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Přírodní zdroje karotenoidů v krmných směsích pro slepice. Autoři: SKŘIVAN, Miloš a KOŃÁK, David. . Ověřená technologie OT/VÚŽV/06/2017. 2018-02-27. 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva, SKŘIVAN, Miloš a MAROUNEK, Milan., 2017 The ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens fed freeze-dried pasture herba. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 293. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav., 2017 Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv. In XII. Kábrtovy dietetické dny. Brno: VFU, s. 38-42. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš. Zdroje selenu v krmných směsích pro slepice a kuřata. Drůbežář-hydinár, 2017, roč. XI(2), s. 12-13. ISSN . 2017
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, MAROUNEK, Milan, SKŘIVANOVÁ, Věra, TAUBNER, Tomáš a VÍT, Tomáš. Effect of dietary magnesium, calcium, phosphorus, and limestone grain size on productive performance and eggshell quality of hens. Czech Journal of Animal Science, 2016, 61, 473-480. ISSN 1212-1819. 2016
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of increasing doses of marigold (Tagetes erecta) flower extract on eggs carotenoids content, colour and oxidative stability. Journal of Animal and Feed Sciences, 2016, 25, 58-64. ISSN 1230-1388. 2016
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Snížení koncentrace fosforu v krmných směsích pro slepice v užitkových chovech. Autoři: SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Věra.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-149-6. 2016-07-11. 2016
SKŘIVANOVÁ, V., TŮMOVÁ, E., VLČKOVÁ, J., CHODOVÁ, D. a SKŘIVAN, M., 2016 The Effect of a Rearing System on Breast Meat Quality of Chickens. In Animal Physiology 2016. Brno: Mendel University, s. 214-220. ISSN 978-80-7509-416-2 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Věra, TŮMOVÁ, Eva, CHODOVÁ, Darina a SKŘIVAN, Miloš., 2016 The Effect of Grazing on Fatty Acid Composition and Oxidative Stability of Chicken Meat. In Animal Physiology 2016. Brno: Mendel University, s. 24-30. ISSN 978-80-7509-416-2 2016
ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVAN, Miloš. Účinek fytázy v krmných směsích pro slepice s nízkým obsahem fosforu. Drůbežář-hydinár, 2016, roč. X(4), s. 12-13. ISSN . 2016

VŠECHNY PUBLIKACE