Skřivanová Eva, prof. MVDr., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce
Telefon267009696
Linka696, 738
E-mailskrivanova.eva@vuzv.cz
BudovaVedlejší budova
Kancelář 12

Poslední publikace:

NázevRok
LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva. Antibiotic Resistance in Livestock Breeding: A Review. Scientia agriculturae bohemica, 2019, 50, 15-22. ISSN 1211-3174. 2019
ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Eva, LALOUČKOVÁ, Klára a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Effect of genotype on ileal and caecal microbiota in pasture-reared dominant cockerels. Scientia agriculturae bohemica, 2019, 50, 89-95. ISSN 1211-3174. 2019
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, VÍT, Tomáš a SKŘIVANOVÁ, Eva. Hempseed increases gamma-tocopherol in egg yolks and the breaking strength of tibias in laying hens. PLoS One, 2019, roč. 14(5), s. Article Number: e0217509. ISSN 1932-6203. 2019
LALOUČKOVÁ, Klára, MALÁ, Lucie, SLANIČKOVÁ, Paula a SKŘIVANOVÁ, Eva. In vitro antimicrobial effect of palm oils rich in medium-chain fatty acids against mastitis-causing Gram-positive bacteria. Czech Journal of Animal Science, 2019, 64, 325-331. ISSN 1212-1819. 2019
ČERMÁK, Ladislav a SKŘIVANOVÁ, Eva. Potenciální patogeny ve výstupních složkách bioplynových stanic zpracovávajících kejdu hospodářských zvířat. Praha Uhříněves: Vědecký výbor výživy zvířat 2019, 2019, 23 s. ISBN 978-80-7403-229-5 2019
SKŘIVANOVÁ, Eva, ŠVEJSTIL, Roman, STRAKOVÁ, Eva a SUCHÝ, Pavel., 2018 A Possible Prebiotic Effect of Dietary Lupin (Lupinus Albus) in Laying Hens. In The Role of Probiotics an the Roadmap to a Healthyx Microbiotika. Almere, NL: Yakult Europe B.V., s. 29. ISSN 2018
HOVORKOVÁ, Petra, LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva. Determination of in vitro antibacterial activity of plant oils containing medium-chain fatty acids against Gram-positive pathogenic and gut commensal bacteria. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 119-125. ISSN 1212-1819. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of dietary fat type on intestinal digestibility of fatty acids, fatty acid profiles of breast meat and abdominal fat, and mRNA expression of lipid-related genes in broiler chickens. PLoS One, 2018, roč. 13(APR 19), s. 1-11. ISSN 1932-6203. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva a RŮNOVÁ, Kateřina. Effect of freeze-dried pasture herbage on ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 222-229. ISSN 1212-1819. 2018
JOCH, Miroslav, MRÁZEK, J., SKŘIVANOVÁ, Eva, ČERMÁK, Ladislav a MAROUNEK, Milan. Effects of pure plant secondary metabolites on methane production, rumen fermentation and rumen bacteria populations in vitro. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2018, 102, 869-881. ISSN 0931-2439. 2018
MAROUNEK, Milan, VOLEK, Zdeněk, SKŘIVANOVÁ, Eva, TAUBNER, Tomáš, PEBRIANSYAH, Akhir a DUŠKOVÁ, Dagmar. Comparative study of the hypocholesterolemic and hypolipidemic activity of alginate and amidated alginate in rats. International Journal of Biological Macromolecules, 2017, 105, 620-624. ISSN 0141-8130. 2017
VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Věra, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a VÍT, Tomáš., 2017 Effect of grazing on the carotenoids and vitamins content in egg yolk of laying hens during storage. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 267. ISSN 2017
SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav. Hygienické aspekty pastevniho chovu drůbeže. Praha Uhříněves: Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., 2017, 32 s. ISBN 2017
TAUBNER, Tomáš, MAROUNEK, Milan, SYNYTSYA, Andriy, VOLEK, Zdeněk, SKŘIVANOVÁ, Eva a DUŠKOVÁ, Dagmar., 2017 Preparation of the Amidated Alginate and Comparison of the Hypocholesterolemic and Hypolipidemic Activity with Alginate in Rats. In Propceedings of the 13th International Conference on Polysacharides-Glycoscience. Prague: Czech Chemical Society, s. 293-298. ISSN 978-80-86238-74-6 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva, SKŘIVAN, Miloš a MAROUNEK, Milan., 2017 The ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens fed freeze-dried pasture herba. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 293. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav., 2017 Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv. In XII. Kábrtovy dietetické dny. Brno: VFU, s. 38-42. ISSN 2017
SKŘIVANOVÁ, Eva a KOKOŠKA, Ladislav. 8-hydroxychinolin proti nekrotické enteritidě?. Krmivářství, 2016, roč. 20(6), s. 18-19. ISSN . 2016
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of increasing doses of marigold (Tagetes erecta) flower extract on eggs carotenoids content, colour and oxidative stability. Journal of Animal and Feed Sciences, 2016, 25, 58-64. ISSN 1230-1388. 2016
SKŘIVANOVÁ, Eva, VAN IMMERSEEL, Filip, HOVORKOVÁ, Petra a KOKOŠKA, Ladislav. In vitro selective growth-inhibitory effect of 8-hydroxyquinoline on clostridium perfringens versus bifidobacteria in a medium containing chicken ileal digesta. PLoS One, 2016, 11, e0167638. ISSN 1932-6203. 2016
ČERMÁK, Ladislav a SKŘIVANOVÁ, Eva. Influence of Pasture Rearing on the Cecal Bacterial Microbiota in Broiler Chickens  . Scientia Agriculturae Bohemica, 2016, 47, 124-128. ISSN 1211-3174. 2016
MAROUNEK, Milan, MRÁZEK, Jakub, VOLEK, Zdeněk, SKŘIVANOVÁ, Eva a KILLER, Jiří. Pregastric and caecal fermentation pattern in Syrian hamsters. Mammalia, 2016, 80, 83-89. ISSN 0025-1461. 2016
SKŘIVANOVÁ, E., HOVORKOVÁ, P. a LALOUČKOVÁ, K., 2016 The Study on Antibacterial Activity of Plant Oils Containing Medium-Chain Fatty Acids. In food micro. Dublin, Ireland: Food Microbiology, s. PO1-VF-209. ISSN 2016

VŠECHNY PUBLIKACE