Podestýlka - významný faktor zdraví a pohody kuřat chovaných na maso

NOVÁK, Pavel a MALÁ, Gabriela. Podestýlka - významný faktor zdraví a pohody kuřat chovaných na maso. Náš chov, 2019, roč. 79(10), s. 58-62. ISSN 0027-8068.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz19147.pdf
Abstrakt

Použití kvalitní suché podestýlky a péče o ni je jedním ze základních předpokladů dosažení odpovídajících produkčních ukazatelů při výkrmu kuřat. Práce je zaměřena na komplexní hodnocení podestýlky v halách pro výkrm kuřat a jejich vlastností jako součásti zásad správné chovatelské praxe i managementu chovu s přímým vlivem na ekonomickou rentabilitu chovatele. Kvalitu podestýlky pro výkrm brojlerů ovlivňuje vysoká hustota osazení hal, nevhodné mikroklima, nedostatky v krmení, napájení, větrání, vytápění i chlazení

ProjektDlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníTechnologie a technika chovu hospodářských zvířat