Vliv selenu a vitaminu E na kvalitu masa a užitkovost brojlerových králíků

DOKOUPILOVÁ, Adéla a SKŘIVANOVÁ, Věra., 2005 Vliv selenu a vitaminu E na kvalitu masa a užitkovost brojlerových králíků. In Nové směry v chovu brojlerových králíků. Praha Uhříněves: ČZU, s. 63-68. ISSN 80-86454-63-0
Kateg. publikacePříspěvky ve sbornících
Interní odkaz5215.pdf
Abstrakt

Zvýšení obsahu vitamínu E a selenu ve standardní krmné směsi pro brojlerové králíky nad běžnou úroveň nemá vliv na užitkovost ani na základní parametry složení masa. Přídavkem selenu do krmné směsi se však docílilo žádoucího zvýšení obsahu selenu v mase. Obě aditiva zvyšují oxidační stabilitu masa, jeho nutriční hodnotu a stabilitu v době mezi výrobou a spotřebou.

OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce