Vlivy kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav

HANUŠ., O., KUDRNA, Václav, GENČUROVÁ, V., JANŮ, L.., MACEK, A. a JEDELSKÁ, R., 2006 Vlivy kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav. In Den mléka 2006. Praha: ČZU, s. 43-46. ISSN 80-213-1498-2
Kateg. publikacePříspěvky ve sbornících
Interní odkaz6092.pdf
Abstrakt

V tomto pokusu s dojnicemi byly použity 2 kvasničné kultury (různé kmeny kvasnic KV2, KV3) do vyrovnaných krmných dávek a porovnány s kontrolní dávkou bez kvasničné kultury. Varianta KV2 byla výhodnější: vyšší dojivost, nižší obsah acetonu a močoviny v mléce.

OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat