Seminář Kvalita a hodnocení krmiv v návaznosti na zdraví chovaných dojnic

V úterý 31.3.2015 proběhl na velmi netradičním místě, přímo v Rajhradských klášterních vinných sklepech, seminář „Kvalita a hodnocení krmiv v návaznosti na zdraví chovaných dojnic“. Hlavním organizátorem byla firma NutriVet s.r.o. Pohořelice spolu s VÚŽV, v.v.i. Praha-Uhříněves a VFU Brno.

Seminář byl zahájen v kapli Památníku písemnictví v Rajhradě. Po prohlídce památníku a hlavních prostor benediktýnského kláštera v Rajhradě již vše probíhalo ve sklepech Klášterního vinařství.

Hlavní referát s názvem „Prevence metabolických poruch dojnic pomocí aplikace minerálních bolusů“ měl pan Nicola Penzo z Itálie. Jeho společnost, TecnoZoo SNC Italy, prodává celou řadu přípravků, které jsou kravám podávány prostřednictvím kapsulí (bolusů). Firma NutriVet tak hodlá rozšířit své portfólium výrobků bolusů (eBolus pro kontinuální měření pH v bachoru a Rumenfibe pro zabezpečení bachorové motoriky pro omezení acidóz). Po skončení semináře následovala ochutnávka vín a přátelské posezení spojené s diskuzí na dané téma.

VÚŽV v.v.i. > Nezařazené