Zveme Vás na Národní výstavu hospodářských zvířat

 

 

Zveme Vás na Národní výstavu hospodářských zvířat a mezinárodní veletrh ANIMALTECH do Brna.

Ve dnech 11. až 14. května 2017 nás najdete v pavilonu P, ve stánku Národního centra pro genetické zdroje zvířat, Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i.

NAUČNÁ STEZKA "Napříč zemědělstvím na Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně"

Projekt Zemědělství žije! Zemědělského svazu ČR ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v.v.i. v Praze Uhříněvsi v rámci Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů zvířat MZe ČR připravují pro Národní výstavu hospodářských zvířat, která se uskuteční ve dnech 11. až 14. května 2017 na výstavišti BVV v Brně, společnou naučnou stezku napříč zemědělskými obory, zejména ve vztahu k chovu hospodářských zvířat.

Naučná stezka má osm stanovišť – chov dojného skotu, prasat, ovcí a koz, národní plemena, chov masného skotu, mechanizaci, rostlinnou výrobu a potravinářství.

Na prvních čtyřech stanovištích, které najdete v hale P, uvidíte národní plemena zvířat (český strakatý skot, českou červinku, přeštické černostrakaté prase, bílou a hnědou kozu, šumavskou a valašskou ovci). Na stanovišti Národního centra pro genetické zdroje Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i. si své poznatky a znalosti ověříte ve vědomostní osmisměrce.

      

Naučná stezka s informačními panely bude pro návštěvníky zpřístupněna po celou dobu výstavy. Podrobnější informace k naučné stezce dostanete na stanovišti Národního centra pro genetické zdroje VÚŽV, kde bude připraven malý vědomostní test a v hale F na stánku Zemědělství žije!

VÚŽV v.v.i. > Nezařazené