Vzdělávací aktivitu s podtitulem „Výzkumem ke kvalitě potravin“ budeme realizovat v jarním a podzimním cyklu v předem stanovených termínech (březen – listopad).
Cílem vzdělávací aktivity je
- zážitková demonstrace a pokusy (experimentální činnost) z laboratoří VÚŽV, seznámení studentů (mládeže) populární formou se základy laboratorní výzkumné práce, vycházející z aktuálních podmínek a možností VÚŽV
- seznámení studentů s výzkumnou problematikou
- vyhledávání mladých vědeckých talentů
- podpoření zájmu studentů o vědecko- výzkumnou činnostSkupiny studentů postupně projdou výše uvedenými laboratořemi, populární formou se seznámí se základy laboratorní výzkumné práce, vyzkouší si některé demonstrační pokusy, aktivně se zapojí do senzorického hodnocení masa a mléka.
Skupiny studentů postupně navštíví naše laboratoře, populární formou se seznámí se základy laboratorní výzkumné práce, vyzkouší si některé demonstrační pokusy, aktivně se zapojí do senzorického hodnocení masa a mléka.