Senzorické experimenty ve VÚŽV a hodnocení kvality masa aneb “za vším je voda”

Film Lovci Aromat se chefem Zdeňkem Marcínem byl také natáčen v senzorické laboratoři masa Výzkumného ústavu živočišné výroby, v. v. i. v Uhříněvsi. Film byl natočen exkluzivně pro Food Film Fest, který byl promítán na Food film festivalu 30. 11. 2019 v Národní technické knihovně v Praze Dejvicích.


Předmětem výzkumu v laboratoři masa a senzorického hodnocení ve VÚŽV jsou experimenty zabývající se nutriční hodnotou potravin živočišného původu. Jsou intenzivně studovány genetické i negenetické vlivy související se složením masa, a to především z hlediska obsahu intramuskulárního tuku a profilu mastných kyselin. Společně s tím jsou hodnoceny vlivy působící na organoleptické a technologické vlastnosti hovězího masa.

Natáčení se účastnily i Ing. Jana Fořtová a Ing. Nicole Lebedová.

 

Lovci Aromat – Sous Vide

 


 

 

VÚŽV v.v.i. > Aktuality