Zlatá medaile ANIMAL TECH 2023 a cena redakce Zemědělec pro Výzkumný ústav živočišné výroby

Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. získal Zlatou medaili ANIMAL TECH 2023 v kategorii Krmiva, krmné směsi a krmné přípravky za exponát Krmná směs pro nosnice obsahující konopné a lněné semínko a cenu týdeníku Zemědělec za Lokalizátor ustájených zvířat od výrobce JoTio Tech s.r.o.


Zlatou medaili ANIMAL TECH 2023 v kategorii Krmiva, krmné směsi a krmné přípravky získal vystavovatel Výzkumný ústav živočišné výroby za exponát krmná směs pro nosnice obsahující konopné a lněné semínko od výrobce Hansa C.B. spol. s r.o. Kompletní krmná směs pro slepice obsahuje 4 % konopného semínka z nepsychotropních odrůd konopí a 6 % lněného extrudovaného semínka. Díky nové receptuře zlepšuje tato směs zdravotní stav slepic a pozitivně ovlivňuje kvalitu vajec.

 

 

 

 

Cenu týdeníku Zemědělec získal vystavovatel Výzkumný ústav živočišné výroby za lokalizátor ustájených zvířat od výrobce JoTio Tech s.r.o. Tento bezdrátový lokalizátor slouží k rychlému a cílenému vyhledání konkrétního zvířete v prostoru stáje či výběhu s minimalizací rušení ostatních zvířat v daném prostoru. Lokalizátor se skládá z řídicího a bateriového modulu, vzájemné propojení je součástí koženého popruhu. Po aktivaci uživatelem zařízení začne po nastavenou dobu červeně blikat. Zařízení umožňuje využít několik takovýchto aktivací po celou dobu jednoho „produkčního období dojnice“ bez nutnosti měnit nebo dobíjet baterii.


Zdroj: www.bvv.cz

 

 

VÚŽV v.v.i. > Aktuality