Exkurze pražské Střední průmyslové školy potravinářských technologií na experimentálních Jatkách VÚŽV

Ve středu 5. února 2025 navštívili experimentální Jatka VÚŽV studenti a studentky SPŠ Podskalská z Prahy. Studenti a studentky prvního ročníku studijního oboru Veterinář/Veterinářka seznámil doc. Ing. Daniel Bureš, Ph.D.  s provozem jatek, způsoby zpracování masa a hodnocením jakosti poražených hospodářských zvířat systémem SEUROP


Studenti a studentky si mohli ověřit své znalosti různých druhů mas přímo na místě díky názorným ukázkám, které pečlivě připravil s kolektivem Ing. Radek Stibor, vedoucí úseku živočišné výroby. Studenti a studentky viděli také práci řezníků a dostali informace o plemenech skotu i prasat a jejich typických vlastnostech a charakteristikách. Ing. Daniel Bureš, Ph.D. z oddělení Chovu skotu  podal obsáhlý a vyčerpávající výklad o způsobech zpracování masa a hodnocení jakosti poražených hospodářských zvířat systémem SEUROP. Studenti a studentky odcházeli s novými poznatky, které se týkají jejich studijního oboru a budoucí pracovní náplně.

 

VÚŽV v.v.i. > Aktuality