Z důvodů preventivních opatření proti šíření onemocnění slintavkou a kulhavkou (SLAK) se 13. ročník populární vzdělávací akce Příběh potravin uskutečnil pouze v pátečním termínu pro předem přihlášené a zaregistrované třídy základních a mateřských škol ve Stupicích.
Do areálu šlechtitelské stanice Selgen, a. s. ve Stupicích dorazilo na páteční program Příběhu potravin celkem 442 dětí ze základních a mateřských škol z Prahy i Středočeského kraje. Očekával je bohatý dopolední program plný vzdělávacích aktivit a vědeckých pokusů na celkem deseti stanovištích vzdělávací stezky. Žáci plnili na stanovištích úkoly a za vyluštěnou tajenku křížovky obdrželi v cíli odměny.
Akci pořádal Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. ve spolupráci se šlechtitelskou stanicí Selgen, a. s. a ČZU. Dalšími partnery, kteří přispěli svými stanovišti k programu byl Institut vzdělávání v zemědělství, o. p. s., VŠCHT a CARC.