Pig carcass presentation without ear

PULKRÁBEK, J., VÍTEK, M., VALIŠ, L. & DAVID, L. Obchodní úprava jatečného těla prasat bez ušních boltců. Metodika, Praha Uhříněves: VÚŽV v.v.i., 2012.{INTLINK}
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Pig carcass presentation without ear. Authors: PULKRÁBEK, Jan, VÍTEK, Martin., VALIŠ, Libor and DAVID, Libor.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-098. 2012-08-27.
Year2012
CathegoryMethodologies and software
Download 12102
Internal link12102.pdf
Abstract

A regression formula was calculated to predict the warm carcass weight while removing the ear lobes.The carcass weigt according to the EC-standards can be predict using formula: y= 0.16162 + 1.00118 x. This formula is valid for common used crossbred hybrids in carcass weight range from 60 up to 120 kg.