Pig carcass presentation without ear

PULKRÁBEK, J., VÍTEK, M., VALIŠ, L. & DAVID, L. Rovnice pro přepočet hmotnosti JUT v obchodní úpravě bez ušních boltců na referenční hmotnosti JUT dle standardů EU. 2013. Právní norma, 2013/187/EU, Ministerstvo zemědělství ČR , útvar: Odbor potravinářské
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Pig carcass presentation without ear. Authors: PULKRÁBEK, Jan, VÍTEK, Martin, VALIŠ, Libor and DAVID, Libor.. Česká republika. Právní norma 2013/187/EU. 2013-08-30.
Year2013
CathegoryUtility patent, prototype, legal regulation, tecchnolgy
Internal link13099.pdf
Abstract

A regression formula was calculated to predict the warm carcass weight while removing the ear lobes.The carcass weigt according to the EC-standards can be predict using formula: y= 0.16162 + 1.00118 x. This formula is valid for common used crossbred hybrids in carcass weight range from 60 up to 120 kg.