Bureš Daniel, Ing., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníChov skotu
Telefon267009659
Linka659
E-mailbures.daniel@vuzv.cz
BudovaChov skotu
Kancelář 14
Osobní foto:
Osobní informace https://www.researchgate.net/profile/Daniel_Bures

Související obrázky:

Poslední publikace:

NázevRok
CEACERO, Francisco, NY, Veit, KOTRBA, Radim, BARTOŇ, Luděk, ČUPIČ, Stipan, BUREŠ, Daniel, TUREK, Jiří, KOMÁRKOVÁ, Martina a NEEDHAM, Tersia. Combined effects of supplementation of amino acids and immunocastration in first antler growth of farmed fallow deer (Dama dama). Animal Production Science , 2023, roč. 63(SPECIAL ISSUE: IDBC 2022), s. Article number: 22258. ISSN 1836-5787. 2023
HOFFMAN, L., INGLE, P., HEMANT KOHLE, A., ZHANG, S., YANG, Z., BEYA, M., BUREŠ, Daniel a COZZOLINO, D. Discrimination of lamb (Ovis aries), emu (Dromaius novaehollandiae), camel (Camelus dromedarius) and beef (Bos taurus) binary mixtures using a portable near infrared instrument combined with chemometrics. Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectrocsopy, 2023, 294, Article number: 122506. ISSN 1386-1425. 2023
NY, Veit, NEEDHAM, Tersia, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim, MUSA, Abubakar S. a CEACERO, Francisco. Effects of immunocastration and supplementary feeding level on the performance and blood biochemical markers of farmed yearling fallow deer (Dama dama). Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2023, 107, 1158-1166. ISSN 0931-2439. 2023
BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk., 2023 Effects of Wet and Dry Ageing on the Physical, Chemical and Sensory Quality of Fleckvieh Cattle Meat. In ICoMST 2023, 69th International Congress of Meat Science and Technology: from tradition to green inovation. Padova, Italy: SISTEMA CONGRESS, s. 347-348. ISSN 2023
COZZOLINO, Daniel, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Evaluating the Use of a Similarity Index (SI) Combined with near Infrared (NIR) Spectroscopy as Method in Meat Species Authenticity. Foods, 2023, 12, Article number: 182. ISSN 2304-8158. 2023
BUREŠ, Daniel. ICoMST 2023 – International Congress of Meat Science and Technology v Padově. Maso, 2023, roč. 33(6), s. 56. ISSN . 2023
COZZOLINO, D., ZHANG, S., KHOLE, A., YANG, Z., INGLE, P., BEYA, M., van JAARSVELD, P.F., BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, L.C. Identification of individual goat animals by means of near infrared spectroscopy and chemometrics analysis of commercial meat cuts. Journal of Food Science and Technology-Mysore, 2023, 61, Article number: 05890. ISSN 0022-1155. 2023
NEEDHAM, Tersia, BUREŠ, Daniel, ČERNÝ, Jiří a HOFFMAN, Louwrens C. Overview of game meat utilisation challenges and opportunities: A European perspective. Meat Science, 2023, 204, Article number: 109284. ISSN 0309-1740. 2023
LEBEDOVÁ, Nicole, BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, T. a BARTOŇ, Luděk. Svalová vlákna přežvýkavců chovaných farmovým způsobem. Maso, 2023, roč. 33(6), s. 20-26. ISSN 1210-4086. 2023
LEBEDOVÁ, Nicole, de MELLO, A., GAMAGE, N., BARTOŇ, Luděk a BUREŠ, Daniel. Systém hodnocení jatečných těl skotu v USA. Maso, 2023, roč. 34(2), s. 31-37. ISSN 1210-4086. 2023
BUREŠ, Daniel, LEBEDOVÁ, Nicole, NEEDHAM, T., KUDRNÁČOVÁ, Eva, CEACERO, Francisco a BARTOŇ, Luděk. Vliv výživy a imunokastrace na intenzitu růstu a kvalitu masa farmově chovaných daňků evropských. Maso, 2023, roč. 33(6), s. 27-35. ISSN 1210-4086. 2023
BUREŠ, Daniel, LEBEDOVÁ, Nicole, NEEDHAM, Tersia, VARHA, Vitalii a BARTOŇ, Luděk. Vliv způsobu a délky zrání na kvalitu hovězího masa. Výživa a potraviny, 2023, roč. 78(5), s. 18-22. ISSN 1211-846X. 2023
KUDRNÁČOVÁ, Eva a BUREŠ, Daniel. Využití masa lovné zvěře – perspektivy, výzvy a příležitosti. Maso, 2023, roč. 33(6), s. 10-19. ISSN 1210-4086. 2023
NEEDHAM, Tersia, MUSA, Abubakar Sadiq, KOTRBA, Radim, CEACERO, Francisco, HOFFMAN, Louwrens Christiaan, LEBEDOVÁ, Nicole a BUREŠ, Daniel. Carcass and offal yields of farmed common eland (Taurotragus oryx) males, as affected by age and Immunocastration. Animals, 2022, 12, Article number: 2893. ISSN 2076-2615. 2022
HOFFMAN, Louwrens C., INGLE, Prasheek, KHOLE, Ankita Hemant, ZHANG, Shuxin, YANG, Zhiyin, BEYA, Michel, BUREŠ, Daniel a COZZOLINO, Daniel. Characterisation and identification of individual intact goat muscle samples (Capra sp.) using a portable near-infrared spectrometer and chemometrics. Foods, 2022, 11, Article number: 2894. ISSN 2304-8158. 2022
LUCIANO, Glindys Virginia, BUREŠ, Daniel, LEBEDOVÁ, Nicole a NEEDHAM, Tersia., 2022 Effects of wet and dry ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat (Taurotragus oryx). In Tropentag 2022: Can agroecological farming feed the world? Farmers' and Academia's view. Göttingen: CUVILLIER VERLAG, Göttingen, s. 277. ISSN 2022
LEBEDOVÁ, Nicole, BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia, FOŘTOVÁ, Jana, ŘEHÁK, Dalibor a BARTOŇ, Luděk. Histological composition, physiochemical parameters, and organoleptic properties of three muscles from Fleckvieh bulls and heifers. Meat Science, 2022, 188, Article number: 108807. ISSN . 2022
HOFFMAN, Louwrens C., SILBERBAUER, Bianca L., NEEDHAM, Tersia, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a STRYDOM, Philip. Physical meat quality characteristics of Angolan giraffe (Giraffa giraffa angolensis) as affected by sex and muscle. Meat Science, 2022, 192, Article number: 108911. ISSN 0309-1740. 2022
FOŘTOVÁ, Jana, CAMPO María del Mar, VALENTA Jaroslav, NEEDHAM, Tersia, ŘEHÁK, Dalibor, LEBEDOVÁ, Nicole, BARTOŇ, Luděk, KLOUČEK, Pavel a BUREŠ, Daniel. Preference and acceptance of Czech and Spanish consumers regarding beef with varying intramuscular fat content. Meat Science, 2022, 192, Article number: 108912. ISSN 0309-1740. 2022
KRUNT, Ondřej, ZITA, Lukáš, KRAUS, Adam, BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia a VOLEK, Zdeněk. The effect of housing system on rabbit growth performance, carcass traits, and meat quality characteristics of different muscles. Meat Science, 2022, 193, Article number: 108953. ISSN 0309-1740. 2022
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, FOŘTOVÁ, Jana a LEBEDOVÁ, Nicole. Vliv proteinové složky krmiva na kvalitu masa býků českého strakatého skotu. Maso, 2022, roč. 32(6), s. 37-42. ISSN 1210-4086. 2022
BUREŠ, Daniel, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk. Způsoby zrání hovězího masa. Zpravodaj Českého svazu chovatelů masného skotu, 2022, roč. 29(4), s. 58-59. ISSN . 2022
BUREŠ, Daniel, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk. Existují rozdíly ve vnímání organoleptických vlastností hovězího masa s různým obsahem tuku mezi českými a španělskými konzumenty?. Maso, 2021, roč. 32(3), s. 39-42. ISSN 1210-4086. 2021
LEBEDOVÁ, Nicole, BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia, ČÍTEK, Jaroslav, DLUBALOVÁ, Zuzana, STUPKA, Roman a BARTOŇ, Luděk. Histochemical characterisation of high-value beef muscles from different breeds, and its relation to tenderness.. Livestock Science, 2021, 247, 104468. ISSN 1871-1413. 2021
BUREŠ, Daniel, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk. Jaká je optimální délka zrání hovězího masa?. Zpravodaj českého svazu chovatelů masného skotu, 2021, roč. 28(3), s. 30-32. ISSN . 2021
BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, T., BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, Nicole a KOTRBA, Radim. Možnosti zvyšování kvality masa antilopy losí z farmového chovu. Maso, 2021, roč. 32(6), s. 18-24. ISSN 1210-4086. 2021
KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a ŠIMŮNEK, Jiří. Regulace svalového metabolismu u českého strakatého skotu. Náš chov, 2021, roč. 81(12), s. 20-23. ISSN 0027-8068. 2021
BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia, BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, Nicole, NY, Veit, CEACERO, Francisco, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrenc., 2021 The effect of immunocastration and supplementary feeding level on m. longissimus lumborum quality of farmed fallow deer (Dama dama). In 67th International Congress of Meat Science and Technology. Kraków: iCoMST, s. 149. ISSN 2021
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, ŘEHÁK, Dalibor, KOTT, Tomáš a MAKOVICKÝ, P. Tissue-specific fatty acid composition, cellularity, and gene expression in diverse cattle breeds. animal, 2021, 15, Article Nr.100025. ISSN 1751-7311. 2021
LEBEDOVÁ, Nicole, BUREŠ, Daniel, DLUBALOVÁ, Z. a BARTOŇ, Luděk. Vliv plemenné příslušnosti a masné partie býků na utváření svalových vláken a texturu masa. Maso, 2021, roč. 32(2), s. 34-39. ISSN 1210-4086. 2021
NEEDHAM. Tersia, KOTRBA, Radim, HOFFMAN, Louwrens C. a BUREŠ, Daniel. Ante- and post-mortem strategies to improve the meat quality of high-value muscles harvested from farmed male common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2020, 168, Article Nr.108183. ISSN 0309-1740. 2020
NEEDHAM, Tersia, ENGELS, Retha A., BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim, van RENSBURG, Berndt J. a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass Yields and Physiochemical Meat Quality of Semi-extensive and Intensively Farmed Impala (Aepyceros melampus). Foods, 2020, 9, Article Number 418. ISSN 2304-8158. 2020
CAWTHORN, Donna-Mareé, FITZHENRY, Leon Brett, KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Chemical composition of wild fallow deer (Dama dama) meat from South Africa: A preliminary evaluation. Foods, 2020, 9, Article number 598. ISSN 2304-8158. 2020
DOSTÁLOVÁ, Anne, SVITÁKOVÁ, Alena, BUREŠ, Daniel, VALIŠ, Libor a VOLEK, Zdeněk. Effect of an Outdoor Access System on the Growth Performance, Carcass Characteristics, and Longissimus lumborum Muscle Meat Quality of the Prestice Black-Pied Pig Breed. Animals, 2020, roč. 10(8), s. 1244. ISSN 2076-2615. 2020
NY, Veit, KOTRBA, Radim, CAPPELLI, Jamil, BUREŠ, Daniel, CLAR, Mechie A., GARCIA, Andres J., LANDETE-CASTILLEJOS, Tomas, BARTOŇ, Luděk a CEACERO, Francisco. Effects of Lysine and Methionine supplementation on first antler growth in fallow deer (Dama dama). Small Ruminant Research, 2020, 187, Article Number: 106119. ISSN 0921-4488. 2020
LEBEDOVÁ, Nicole, BUREŠ, Daniel, FOŘTOVÁ, Jana a BARTOŇ, Luděk. Elektrostimulace jatečných těl skotu a její vliv na kvalitu masa. Maso, 2020, roč. 31(6), s. 22-24. ISSN . 2020
NEEDHAM, Tersta, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Influence of ageing on the physical qualities of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female free-ranging common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2020, 159, Article Number: 107922. ISSN 1873-4138. 2020
BUREŠ, Daniel, NEEDHAM, Tersia, BARTOŇ, Luděk, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole, HOFFMAN, Louwrens C. a KOTRBA, Radim., 2020 Influence of different cooking methods on sensory characteristics of meat from common eland (Taurotragus oryx). In EuroSense 2020, 9th European Conference on Sensory and Consumer Research. Rotterdam, Nizozemsko: Oxford, s. P1.043. ISSN 2020
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a LEBEDOVÁ, Nicole. Inovační postupy při produkci a zpracování hovězího masa. Praha Uhříněves: VÚŽV v.v.i., a Česká technologická platforma pro zemědělství, 2020, 60 s. ISBN 978-80-7403-245-5 2020
BUREŠ, Daniel, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk. Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností tuzemskými konzumenty. Výživa a potraviny, 2020, roč. 75(2), s. 30-35. ISSN 1211-846X. 2020
NY, Veit, KOTRBA, Radim, CAPPELLI, J., BUREŠ, Daniel, CLAR, M.A., GARCÍA, A.J., LANDETE-CASTILLEJOS, T., BARTOŇ, Luděk a CEACERO, Francisco., 2020 Lysine and Methionine supplementation influence on antler growth of yearling fallow deer (Dama dama). In EAAP 2020, 71th EAAP virtual meeting. Wageningen: European Federation of Animal Science, s. 306. ISSN 2020
NEEDHAM, Tersia, ENGELS, Rheta, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C., 2020 Meat production potential of impala (Aepyceros melampus) under intensified systems. In EAAP 2020, 71th EAAP virtual meeting. Wageningen: European Federation of Animal Science, s. 567. ISSN 2020
VALENTA, Jaroslav, TŮMOVÁ, Eva, CHODOVÁ, Darina a BUREŠ, Daniel. Moderní myopatie prsní svaloviny kuřat. Maso, 2020, roč. 31(5), s. 44-48. ISSN 1210-4086. 2020
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KUDRNÁČOVÁ, Eva, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C. The effect of Barley and Lysine Supplementation on the longissimus lumborum meat quality of pasture-raised fallow deer (Dama Dama). Foods, 2020, 9, 1255. ISSN 2304-8158. 2020
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, PANOVSKÁ, Z., KUDRNÁČOVÁ, Eva, LEBEDOVÁ, Nicole a FOŘTOVÁ, Jana. Vliv délky zrání na organoleptické vlastnosti masa daňků z farmového chovu. Maso, 2020, roč. 31(3), s. 34-40. ISSN 1210-4086. 2020
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, Nicole a FOŘTOVÁ, Jana. Vliv prodloužené doby zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti hovězího masa. Maso, 2020, roč. 31(6), s. 16-22. ISSN 1210-4086. 2020
FITZHENRY Leon B., CAWTHORN, Donna M., MUCHENJE, Voster, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass composition and yeilds of wild fallow deer (Dama dama) in South Africa. African Journal of Wildlife Research, 2019, 49, 100-110. ISSN 2410-8200. 2019
BUREŠ, Daniel a HOFMAN, L.C. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Namibii. Maso, 2019, roč. 30(7), s. 23-28. ISSN 1210-4086. 2019
NEEDHAM, Tersia, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole a HOFFMANN, Louwrens C., 2019 Effect of pelvic suspension on the fresh physical meat quality of male common eland (Taurotragus oryx). In ICoMST 2019, 65th International Congress of Meat Science and Technology: Meat for Diversifying Markets. Berlin, Germany: Max-Rubner-Institut, Germany, s. 636-637. ISSN 2019
KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a ŠIMŮNEK, J., 2019 Gene expression of myogenic factors and its association with sex and growth period in cattle. In Book of Abstracts ISAG 2019. https://www.isag.us/2019/: ISAG International Society of Animal Genetics Conference, s. 113. ISSN 2019
BUREŠ, Daniel. ICoMST 2019 - International Congres of Meat Science and Technology v Postupimi. Maso, 2019, roč. 30(6), s. 53-54. ISSN . 2019
BUREŠ, Daniel a NEEDHAM, Tersia. Kuchyně Jihoafrické republiky. Výživa a potraviny, 2019, roč. 74(2), s. 43-46. ISSN 1211-846X. 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa. Zpravodaj Českého svazu chovatelů masného skotu, 2019, roč. 26(4), s. 40-42. ISSN . 2019
NEEDHAM, Tersia, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel, SMYTH, Heather a HOFFMAN, Louwrens C. Sensory characteristics of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2019, 158, Article Nr.107918. ISSN 0309-1740. 2019
ZADINOVÁ, K., ČÍTEK, J., BUREŠ, Daniel, POKORNÁ, K., OKROUHLÁ, M. a STUPKA, R. Sensory perception of pork meat from boars processed by different cooking methods. Research in Pig Breeding, 2019, roč. 13(1), s. 16-20. ISSN 1802-7547. 2019
NEEDHAM, Tersia, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Sex influence on muscle yield and physiochemical characteristics of common eland (Taurotragus oryx) meat. Meat Science, 2019, 159, 41-48. ISSN 0309-1740. 2019
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, NEEDHAM, T. a HOFFMAN, L.C., 2019 The effect of ageing time on the organoleptic properties of farmed fallow deer (Dama dama) longissimus lumborum meat. In ICoMST 2019, 65th International Congress of Meat Science and Technology: Meat for Diversifying Markets. Berlin, Germany: Max-Rubner-Institut, Germany, s. abstrakt 242. ISSN 2019
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim, CEACERO, Francisco, HOFFMAN, Louwrens C. a KOUŘIMSKÁ, Lenka. The effect of barley and lysine supplementation of pasture-based diet on growth, carcass composition and physical quality attributes of meat from farmed fallow deer (dama dama). Animals, 2019, roč. 97(3), s. číslo článku 33. ISSN 2076-2615. 2019
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk., 2019 The effect of diifferent feeding regimes on the performance and developement of internal organs of farmed fallow deer (Dama dama). In Vědecká konference doktorandů, Sborník příspěvků. : , s. 7. ISSN 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. The effect of the suspension method of Gasconne heifer carcass halves on meat quality. Maso International - Journal of Food Science and Technology, 2019, roč. 01/2019(1), s. 25-29. ISSN 1805-529X. 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Vliv zavěšení jatečných půlek skotu na kvalitu hovězího masa u jalovic gaskoňského skotu. Maso, 2019, roč. 30(4), s. 33-37. ISSN 1210-4086. 2019

VŠECHNY PUBLIKACE