Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží
Číslo projektu QI91A240
Kategorie projektu PROJEKTY NAZV / National Agency for Agricultural Research PROJECTS
Hlavní řešitel za ústav Loučka Radko, Ing., CSc.
| Poskytovatel projektu | MZE ČR |
| Popis projektu | V projektu bylo postupně experimentálně prověřováno a ve výsledku i potvrzeno 11 hypotéz. Při řešení byla z experimentů získána řada nových poznatků. Sledovány byly jak parametry určující optimální sklizňovou zralost, stravitelnost i další kvalitativní charakteristiky ve vztahu ke genotypu, lokalitě pěstování a ročníku u několika stovek hybridů kukuřice a kukuřičných siláží. Byly zjišťovány příčiny a kvantifikovány ztráty, ke kterým dochází během fermentace. |
| Období | 2009 - 2013 |
| Odkaz do ISVAV | QI91A240 |
| Odkaz na projekt | |
| Interní odkaz |
VÚŽV v.v.i. > Projekty >
