Kvalita a bezpečnost produktů genetických zdrojů prasat, drůbeže, králíků a nutrií v konvenčním a ekologickém chovu
Poskytovatel projektu | MZE ČR |
Popis projektu | Řešení projektu umožnilo stanovit diference v kvantitativních a kvalitativních znacích produkce přeštického prasete v podmínkách konvenčního a ekologického chovu. Dále byla vyhodnocena užitkovost genetických zdrojů králíků, technologické a nutriční vlastnosti masa králíků a kvalita jatečného těla při klecovém a alternativním systému ustájení. V pokusech s nutriemi byly získány údaje o nutričně technologických a senzorických vlastnostech masa v podmínkách běžného chovu. Byly získány údaje o produkční účinnosti, v rámci projektu navržené, receptury krmné směsi z pohledu délky výkrmu a kvality masa a jatečného těla nutrií. Byla získána data o fyzikálních a dalších kvalitativních vlastnostech vajec české slepice v závislosti na způsobu chovu. V případě české husy byly získány údaje o nutriční hodnotě a technologických vlastnostech masa při porovnání s hybridními husami. Z porovnání konvenčního a ekologického chovu byla získána data o kvalitě vajec, jejich kontaminaci a skladovatelnosti v ekologickém chovu. U králíků, nutrií, české slepice a české husy bylo provedeno mikrosatelitní mapování. |
Období | 2010 - 2014 |
Odkaz do ISVAV | QI101A164 |
Odkaz na projekt | |
Interní odkaz |
VÚŽV v.v.i. > Projekty >