Vliv fermentačních procesů a aerobní stability kukuřičných siláží na obsah a stravitelnost neutrálně detergentní vlákniny a škrobu
Poskytovatel projektu | MŠMT ČR |
Popis projektu | Společně připravit mezinárodní projekt základního výzkumu, který by byl zaměřen na studium kvality kukuřičných siláží, konkrétně na vliv fermentačních procesů a procesů aerobní degradace na obsah a stravitelnost neutrálně detergentní vlákniny a škrobu svyužitím moderních detekčních analytických metod a sofistikovaných počítačových programů, především korelace vícerozměrných dat. Hlubší poznání těchto jevů přispěje k lepšímu využití produkčních schopností kukuřice a k omezení nežádoucích procesů při jejím skladování. Dílčími cíly bude výměna informací, příprava společných publikací v českém i slovenském odborném tisku a příspěvků na vědecké konferenci, vzájemné využívání přístrojové a laboratorní techniky a poskytnutí údajů z databanky chemických analýz pro doplnění databanky druhé strany. |
Období | 2012 - 2013 |
Odkaz do ISVAV | 7AMB12SK178 |
Odkaz na projekt | |
Interní odkaz |
VÚŽV v.v.i. > Projekty >