Porovnání kvalitativních parametrů vojtěšky v systému stanovení chemickou analýzou a analýzou AgriNIRs
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 19279.pdf |
Abstrakt | Vysoké nároky na kvalitu krmiv v precizním zemědělství je obtížné plnit pouze prostřednictvím klasických analytických metod. Na lokalitách Troubsko a Hrušovany nad Jevišovkou byla v roce 2018 v poloprovozních pokusech hodnocena řezanka vojtěšky seté z hlediska nutričních hodnot. Z těchto lokalit byly ve 4 sečích odebírány vzorky řezanky a v laboratořích stanoveny nutriční hodnoty (sušina, NL, NDF, ADF, popeloviny) pomocí chemických a NIRs analýz. Cílem projektu je zlepšit stávající systémy a technologie výroby kvalitní píce rozšířením prvků precizního zemědělství v oblasti pěstování vojtěšky seté a její využití ve výživě skotu. |
Projekt | Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace