Association of acetyl-coenzyme A carboxylase a, lipoprotein lipase and fat acid synthase genes with milk parameters in Czech East Friesian breed

SZTANKÓOVÁ, Zuzana, RYCHTÁŘOVÁ, Jana, SCHMIDOVÁ, Jitka, KYSELOVÁ, Jitka, MILERSKI, Michal a KOTT, Tomáš. Association of acetyl-coenzyme A carboxylase a, lipoprotein lipase and fat acid synthase genes with milk parameters in Czech East Friesian breed. Journal of Animal Science, 2016, roč. 94(Supplement 4), s. 137. ISSN .
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz16223.pdf
Abstrakt

In the Czech Republic, ewe milk is mainly processed to cheese. Milk yield and composition are of great economic importance for dairy sheep industry. Fat acid composition of milk is of great interest because of its implications for human health.

ProjektVliv genetického polymorfizmu lipogenických enzymů na složení mléčného tuku a obsah mastných kyselin v mléce malých přežvýkavců (koze a ovce)
OdděleníGenetika a šlechtění hospodářských zvířat