Doporučené hybridy kukuřice, způsoby jejich sklizně a konzervace
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 22207.pdf |
Abstrakt | Cílem práce bylo zjistit rozdíly mezi přenosnou pNIR (v původní hmotě) a chemickou analýzou u 4 hybridů kukuřice, 4 roky. Hlavní závěry: (a) Nutriční hodnoty stanovené pNIRS ve srovnání s chemickou analýzou byly vyšší (P < 0,001) v obsahu škrobu a popela, ale nižší v obsahu sušiny, NDF a hrubého proteinu. (b) Nižší byly také úrovně stravitelnosti neutrální detergentní vlákniny (NDFD) a NEL, jakož i potenciální produkce mléka na hektar ve vztahu ke každé tuně sušiny. (c) Směrodatná odchylka hodnot pNIRS byla většinou nižší, než chemických. (d) Korelace mezi pNIRS a chemickými výsledky byla zjištěna jako významná (P < 0,05) z hlediska všech ukazatelů. (e) Podle stanovených výsledků je nutné kalibrovat všechny testované indikátory pro daný spektrometr. |
Projekt | Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace