Faktory ovlivňující stravitelnost škrobu kukuřičné siláže
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 15171.pdf |
Abstrakt | V experimentu byly použity dva hybridy kukuřice s odlišným typem endospermu: dent a semi-flint. Odběr vzorků celých rostlin proběhl ve dvou fázích zralosti podle mléčné linie (ML): ½ ML a ¾ ML. Sušina celých rostlin byla zjištěna u hybridu dent při ½ ML 32,58, při ¾ ML to bylo 39,94 %. U hybridu semi-flint 32,82 a 40,16 %, respektive. Odpovídající hodnoty efektivní degradovatelnosti byly při ½ ML 68,82, při ¾ ML 65,35 %, při ½ ML 66,43, při ¾ ML 60,66 %, respektive, signifikantně nižší byla pouze hodnota 60,66 % (P |
Projekt | Inovovat systémy hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace