Hodnocení frakcí dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 13048.pdf |
Abstrakt | Pro hodnocení dusíkatých frakcí ve výživě přežvýkavců byly použity vzorky pícnin ( n = 6). Vzorky byly rozborovány na obsah jednotlivých živin a na celkovou energetickou hodnotu. Jednotlivé frakce dusíkatých látek byly stanoveny následujícími laboratorními metodami: stanovení nebílkovinného dusíku (NPN), stanovení rozpustného (IP) a rozpustného (SOLP) dusíku , stanovení dusíku nerozpustného v kyselém detergentu (ADIP) a stanovení dusíku nerozpustného v neutrálním detergentu (NDIP). Z těchto hodnot byl vypočítány frakce A (nebílkovinný dusík), frakce B1 (rychle rozložitelný protein), frakce B2 (středně rozložitelný protein), frakce B3 (pomalu rozložitelný protein) a frakce C (nerozpustný dusík). |
Projekt | Udržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace