Hygienické zásady získávání ovčího mléka
Kateg. publikace | Metodiky certifikované; metodiky; software |
Interní odkaz | 9164.pdf |
Abstrakt | Metodika popisuje zásady správného postupu při dojení ovcí, včetně čištění a dezinfekce dojicího zařízení jako základního předpokladu získávání kvalitního biologicky plnohodnotného zdravotně nezávadného syrového ovčího mléka, které je základní surovinou pro výrobu ovčích mléčných výrobků. Pozornost je věnována také otázkám vzájemného vztahu mezi úrovní kontaminace mléka a čistotou povrchu těla ovcí a způsobem toalety vemene před dojením. V metodice jsou také uvedeny zásadní výhody a nevýhody ručního a strojního dojení ovcí, jakož i přehled používaných dojíren v chovech ovcí. |
Projekt | Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí |
Ke stažení | 9164 |
Oddělení | Technologie a technika chovu hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace