Jak zajistit vhodnou fermentaci v silážích a v bachoru dojnic
Kateg. publikace | Monografie; brožury; knihy; kapitoly v knize |
Počet stran | 78 |
Interní odkaz | 20170.pdf |
Abstrakt | Fermentace při silážování píce i fermentace hotové siláže v bachoru přežvýkavců jsou biochemické procesy, ovlivňované velkým množstvím faktorů, které jsou navíc vzájemně provázané. Oba procesy lze ovlivnit přídavkem různých aditiv, které podporují vhodnou fermentaci, potlačují rozvoj nepříznivých mikroorganismů nebo upravují prostředí, ve kterém fermentace probíhá. Oba procesy jsou v knize podrobně popsány. Oba procesy jsou podloženy i vlastním výzkumem autorů knihy. |
Projekt | Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu, Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace, Transfer výsledků výzkumu, vývoje a inovací do praxe v oblasti chovu hospodářských zvířat a jeho další ekonomické zefektivnění |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace