Kuchyně Jihoafrické republiky

BUREŠ, Daniel a NEEDHAM, Tersia. Kuchyně Jihoafrické republiky. Výživa a potraviny, 2019, roč. 74(2), s. 43-46. ISSN 1211-846X.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz19030.pdf
Abstrakt

Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny.

ProjektDlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníChov skotu