Kuchyně Jihoafrické republiky
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 19030.pdf |
Abstrakt | Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Chov skotu |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace