Kvalita krmiv s ohledem na jejich stravitelnost

KOUKOLOVÁ, Marie, HOMOLKA, Petr a KOUKOLOVÁ, Veronika. Kvalita krmiv s ohledem na jejich stravitelnost. Krmivářství, 2019, roč. 23(3), s. 24-26. ISSN .
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz19155.pdf
Abstrakt

Hodnoty stravitelnosti jsou důležité pro výpočet nutriční kvality krmné dávky. Pokud nechceme převzít tyto hodnoty stravitelnosti z tabulek, existuje celá řada metod využitelných v zemědělských laboratořích, nebo pro svou náročnost pouze ve výzkumných organizacích. Jedná se o metody in vivo, in situ, in vitro, NIRs a predikční rovnice stravitelnosti vycházející z laboratorních analýz. Pro svou nenáročnost nacházejí v současnosti své opodstatnění predikční rovnice stravitelnosti krmiv, které ve svých výpočtech vycházejí z hodnot běžných laboratorních postupů.

ProjektDlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat