Kvalita škrobu kukuřičných hybridu ve výživě dojnic

TŘINÁCTÝ, Jiří, NEDĚLNÍK, J., LANG, J., LOUČKA, Radko, KUČERA, J. a JAMBOR, Václav. Kvalita škrobu kukuřičných hybridu ve výživě dojnic. Náš chov, 2013, roč. 73(12), s. 113-118. ISSN 0139-6013.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz13164.pdf
Abstrakt

Byla testována degradovatelnost sušiny a škrobu zrna dvou hybridů kukuřice typu semiflint a dent. Vzorky byly pomlety na sítu 1 a 5 mm, na stanovení degradovatelnosti byla použita metoda mobilních sáčků. Délka inkubace v bachoru byla 12 hodin.

ProjektInovovat systémy hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení
OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat