Luskoviny a jejich využití

HOMOLKA, Petr, JANČÍK, Filip, KUBELKOVÁ, Petra, KOUKOLOVÁ, Veronika a LOUČKA, Radko., 2024 Luskoviny a jejich využití. In Uspořádání workshopu.. Praha Uhříněves: Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., s. . ISSN
Kateg. publikaceUspořádání konference nebo workshopu; audiovizuální tvorba
Interní odkaz24185.pdf
Abstrakt

Dne 5. prosince 2024 se ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v. v. i. uskutečnil workshop „Luskoviny a jejich využití“ pořádané pracovníky oddělení výživy a krmení hospodářských zvířat a Českou akademií zemědělských věd, kde byly představeny výsledky řešení projektů „Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu (NAZV; QK21010344)“ a „Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace (MZE-RO0723)“. Byly uvedeny přednášky: „Kvalitativní parametry hrachu, bobu, lupiny úzkolisté a žluté z pokusů ve VÚŽV“; „Výsledky pokusu s bobem v Cetkovicích“; „Předběžné výsledky pokusů na luskovinách na pracovišti NutriVet, s.r.o. ve Velkých Opatovicích“; „Kvalitativní parametry píce pohanky a béru pěstovaných jako meziplodiny“ a „Výnosový potenciál píce amarantu – porovnání dvou let pěstování“.

ProjektDomácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu, Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat