Metody hodnocení čistoty povrchu těla ovcí limitující faktor kvality mléka
Kateg. publikace | Metodiky certifikované; metodiky; software |
Interní odkaz | 10207.pdf |
Abstrakt | Metodika je zaměřena na analýzu vztahu mezi čistotou zvířat, čistotou chovného prostředí a kvalitou ovčího mléka, včetně stanovení zásad správného postupu při hodnocení čistoty těla ovcí. Pozornost je věnována rizikovým bodům v chovném prostředí, které přímo ovlivňují čistotu povrchu těla ovcí. Metodika popisuje volbu správné rutiny dojení podle úrovně čistoty tělesného pokryvu ovcí, z důvodu udržení zdravotní nezávadnosti a biologické hodnoty syrového ovčího mléka a mléčných výrobků. |
Projekt | Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí |
Ke stažení | 10207 |
Oddělení | Technologie a technika chovu hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace