Mléčný fermentovaný nápoj z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou

MILCOM, A.S. VÝZKUMNÝ ÚSTAV MLÉKÁRENSKÝ V PRAZE a VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Mléčný fermentovaný nápoj z kozího tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou. Autoři: DRBOHLAV, Jan, MARKOVÁ, Marie, SNÁŠELOVÁ, Jana, PECHÁČOVÁ, Marta a MÁTLOVÁ, Věra.. Česká republika. Užitný vzor CZ 19077 U1. 2008-11-10.
Kateg. publikaceUžitný vzor; prototyp; právní norma; ověřená technologie
Interní odkaz8232.pdf
Abstrakt

Řešení se týká mléčného fermentovaného nápoje z kozího, tepelně ošetřeného mléka s probiotickou kulturou, který rozšiřuje využití kozího mléka a stává se vhodnou alternativou zdroje bílkovin a probiotických mikroorganismů pro osoby alergické na bílkoviny kravského mléka. Nápoj je vyváženým zdrojem vápníku, fosforu a bílkovin, neobsahuje konzervační látky ani stabilizátory.

OdděleníNárodní centrum pro genetické zdroje