Mléko - potenciální zdroj šíření antimikrobiální rezistence

NOVÁK, Pavel a MALÁ, Gabriela. Mléko - potenciální zdroj šíření antimikrobiální rezistence. Náš chov, 2024, roč. 84(7), s. 64-66. ISSN 0027-8068.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz24073.pdf
Abstrakt

Práce je zaměřena na analýzu potenciálních rizikových faktorů, podílejících se na šíření rezistentních bakterií v chovech dojeného skotu mlékem včetně návrhu preventivních opatření omezujících riziko šíření antimikrobiální rezistence.

ProjektVliv úrovně managementu chovu a prevence chorob hospodářských zvířat, včetně biosecurity na snížení spotřeby antimikrobiálních látek a šíření antimikrobiální rezistence, Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníTechnologie a technika chovu hospodářských zvířat