Monitoring průběhu fermentace siláží
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 22208.pdf |
Abstrakt | Cílem práce byl monitoring průběhu fermentace siláží. Pokud se totiž teplota řezanky v průběhu fermentace zvýší nad 40 °C, což se v našich pokusech stalo několikrát, může se spustit neenzymatická Maillardova reakce, která snižuje výživnou hodnotu siláže tvorbou nestravitelného komplexu redukujících sacharidů a dusíku z aminokyselin v ADF (acidodetergentní vláknina), tzv. ADIN (nerozpustný dusík v kyselém detergentu). ADIN lze v laboratoři stanovit, jen je třeba o to požádat. V praxi je nutné udělat vše pro to, aby teplota na tak vysokou hodnotu nestoupla. Ztráty budou záležet na jak dlouho se teplota nad 40 °C udrží a jak vysoko stoupne. |
Projekt | Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace