Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky
Kateg. publikace | Uspořádání konference nebo workshopu; audiovizuální tvorba |
Interní odkaz | 22019 |
Abstrakt | Kukuřičná siláž je jedním z nejvýznamnějších krmiv přežvýkavců na celém světě, zejména pro výživu dojnic či výkrm skotu. Mezi faktory, které ovlivňují kvalitativní parametry kukuřičných siláží, patří hybrid kukuřice, parametry prostředí (agronomické i počasí), způsob a kvalita sklizně, proces výroby a skladování. V posledních letech se klade velký důraz na různé systémy sklizně, které zaznamenaly velké změny a prvky inovací. Uskutečněné experimenty potvrdily předpoklad, že nové technologie zpracování kukuřice na siláž jsou schopny poskytovat kukuřičnou řezanku o vyšší nutriční hodnotě s lepším zpracováním zrna a bachorovou stravitelností. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Ke stažení | Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky – Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace