Obecné zásady dezinfekce v chovech hospodářských zvířat

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Obecné zásady dezinfekce v chovech hospodářských zvířat. Autoři: MALÁ, Gabriela a NOVÁK, Pavel.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-80-7403-117-5. 2014-09-02.
Kateg. publikaceMetodiky certifikované, metodiky, software
Interní odkaz14111.pdf
Abstrakt

Dezinfekce, jako nedílná součást managementu zdraví stáda a biologické bezpečnosti (biosecurity), je významným předpokladem produkce zdravotně nezávadných a biologicky plnohodnotných surovin a potravin živočišného původu. Metodika poskytuje ucelený návod pro vytvoření správného sanitačního postupu s cílem předcházet vzniku onemocnění, projevům únavy prostředí a zlepšit celkové hygienické podmínky v chovech hospodářských zvířat. Jejím obsahem je přehled jednotlivých metod dezinfekce, přehled účinných látek dezinfekčních přípravků, včetně jejich výhod i nevýhod. Dále jsou popsány faktory ovlivňující účinnost dezinfekce a metody kontroly účinnosti dezinfekce.

ProjektRozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství
PDF ke staženíí 14111
OdděleníTechnologie a technika chovu hospodářských zvířat