Obsah škrobu ve výkalech a hodnocení narušení zrna
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 20155.pdf |
Abstrakt | Příspěvek představuje návrh řešení problematiky ztrát zrna, resp. škrobu, které jsou způsobené špatnou technologií, případně špatným seřízením techniky. Popisuje možné postupy při hodnocení narušení škrobu u zrna a základní metody hodnocení kvality kukuřičné siláže a složení TMR. Stupeň narušení kukuřičného zrna v řezance se doporučuje hodnotit nejen mokrou cestou, která je nejrychlejší, dále také promýváním výkalů na sítech. Nejpřesnější hodnoty se získají v laboratoři stanovením hodnot narušení zrna siláži metodou CSPS (Corn Silage Procesing Score). Je založena na stanovení podílu škrobu, který projde sítem 4,75 mm a celkovém obsahu škrobu v kukuřičné siláži. |
Projekt | Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace