Orientační zkoušky kvality siláží v praxi
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 14044.pdf |
Abstrakt | Kvalitní siláže by měly mít nakyslou vůni; barva i struktura by se měla co nejvíce blížit čerstvé rostlině. Zkušenému krmiváři často stačí smyslové organoleptické posouzení siláže, aby poznal, jaké procesy v ní proběhly a co může tudíž od siláže očekávat. Z důvodu eliminace cizích pachů a také proto, že aroma siláže se může rychle ztrácet, se doporučuje nehodnotit siláž ve stáji nebo v laboratoři, ale přímo v silážním žlabu nebo jiném skladovacím prostoru. Pro posouzení barvy by mělo být zajištěno dobré osvětlení. Důležitý je i odběr vzorku, měl by být reprezentativní. |
Projekt | Rozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace