Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 19226.pdf |
Abstrakt | Cílem práce je pospat změny v textuře masa svalů kýty a roštěnce, ke kterým dochází pokud je jatečná půlka skotu bezprostředně po porážce zavěšena za pánevní kost. Tento způsob zavěšení jatečných půlek skotu ve srovnání se strandardním, při kterém je půlka zavěšena za Achillovu šlachu. Nejvýraznější zvýšení křehkosti, žvýkatelnosti a šťavnatosti masa bylo pozorováno u svaloviny roštěnce a dolního šálu. |
Projekt | Zefektivnění systému výzkum – vývoj – inovace – transfer v oblasti živočišné výroby pro zlepšení konkurenceschopnosti agrárního sektoru |
Oddělení | Chov skotu |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace