Parametr intestinální stravitelnosti v hodnocení krmiv
Kateg. publikace | Monografie; brožury; knihy; kapitoly v knize |
Počet stran | 592 |
Interní odkaz | 13118.pdf |
Abstrakt | Na základě poznatků získaných v oblasti fyziologie výživy přežvýkavců došlo v druhé polovině dvacátého století v evropských státech k formulaci a přijetí nových systémů hodnocení dusíkatých látek (NL) krmiv pro přežvýkavce. V těchto systémech se posuzuje především příjem aminokyselin vyjádřený jako suma aminokyselin, dusíkatých látek, metabolizovatelného proteinu atd. Tyto systémy přitom posuzují úroveň krytí požadavků organismu na přívod aminokyselin podle množství proteinu skutečně vstupujícího do tenkého střeva. |
Projekt | Udržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace