Podestýlka - významný faktor zdraví a pohody kuřat chovaných na maso
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 19147.pdf |
Abstrakt | Použití kvalitní suché podestýlky a péče o ni je jedním ze základních předpokladů dosažení odpovídajících produkčních ukazatelů při výkrmu kuřat. Práce je zaměřena na komplexní hodnocení podestýlky v halách pro výkrm kuřat a jejich vlastností jako součásti zásad správné chovatelské praxe i managementu chovu s přímým vlivem na ekonomickou rentabilitu chovatele. Kvalitu podestýlky pro výkrm brojlerů ovlivňuje vysoká hustota osazení hal, nevhodné mikroklima, nedostatky v krmení, napájení, větrání, vytápění i chlazení |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Technologie a technika chovu hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace