Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku

LOUČKA, Radko, HOMOLKA, Petr, KOUKOLOVÁ, Veronika, RAJČÁKOVÁ, L. a MLYNÁR, R., 2013 Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku. In X. Kábrtovy dietetické dny. Brno: VFU, s. 83-88. ISSN
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz13050.pdf
Abstrakt

Cílem této práce bylo ohodnotit faktory ovlivnění kvality kukuřičných siláží uložených v databázi České republiky (CZ) a Slovenska (SK). Studium zahrnulo 245 rozborů vzorků kukuřičných siláží z ČR a 285 vzorků siláží ze Slovenska. Siláže byly ohodnoceny podle roku žní kukuřice (2010, 2011, 2012) a obsahu sušiny (DM) siláže (pod 30%, 30 – 35%, 35 – 40% a přes 40%). Obecně, indikátory kvality kvašení nebyly významné ani mezi jednotlivými roky ani mezi CZ a SK.

ProjektFaktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží
OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat