Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 13050.pdf |
Abstrakt | Cílem této práce bylo ohodnotit faktory ovlivnění kvality kukuřičných siláží uložených v databázi České republiky (CZ) a Slovenska (SK). Studium zahrnulo 245 rozborů vzorků kukuřičných siláží z ČR a 285 vzorků siláží ze Slovenska. Siláže byly ohodnoceny podle roku žní kukuřice (2010, 2011, 2012) a obsahu sušiny (DM) siláže (pod 30%, 30 – 35%, 35 – 40% a přes 40%). Obecně, indikátory kvality kvašení nebyly významné ani mezi jednotlivými roky ani mezi CZ a SK. |
Projekt | Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace