Rozdíly v kvalitě kukuřičné siláže ve spodní a horní části silážního žlabu
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 11040.pdf |
Abstrakt | Ve třech podnicích byly dva roky po sobě odebírány vzorky kukuřičných siláží ze silážního žlabu, a to ve výšce 1 m od horního okraje (H) a 1 m ode dna (S). Výsledky z H vrstvy byly ve všech ukazatelích u všech sledovaných podniků horší než z S vrstvy. Z hlediska ztrát sušiny a energie byly horší výsledky dosaženy v roce 2009, v tomto roce se však naopak podařilo snížit zaplísnění siláží, což pravděpodobně ovlivnil vyšší obsah kyseliny octové. |
Projekt | Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace