Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků

TŮMOVÁ, Eva, SKŘIVANOVÁ, Věra, CHODOVÁ, Darina a MARTINEC, M., 2015 Rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků. In Nové směry v intenzivních a zájmových chovech králáků. Praha: Česká zemědělská univerzita, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., s. 66-68. ISSN
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz15208.pdf
Abstrakt

Práce se zabývá rozdíly v nutriční hodnotě hřbetu a stehen genetických zdrojů králíků. Výsledky sledování ukazují vliv plemene na složení hřbetu a stehen. Toto složení je ovlivněno především jatečnou zralostí v době porážky. Přesnější údaje jsou především ve svalstvu hřbetu, kde je menší variabilita než u stehen. je proto vhodnější při testování genotypů posuzovat především složení hřbetu.

OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce