Stravitelnost škrobu siláží kukuřice v bachoru – in vitro
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 11014.pdf |
Abstrakt | Kukuřičné siláže (siláž z celých rostlin, LKS a CCM) jsou z hlediska rozkladu škrobu významná, energeticky koncentrovaná krmiva se střední mírou stravitelnosti škrobu v bachoru přežvýkavců. Cílem práce bylo metodou in vitro stanovit bachorovou stravitelnost škrobu v kukuřičných silážích v porovnání se stravitelností škrobu v nesilážovaném kukuřičném zrnu. Siláže se navzájem lišily obsahem sušiny a škrobu. Průkazné rozdíly v bachorové stravitelnosti škrobu byly zjištěny mezi kukuřičným zrnem a analyzovanými silážemi, ale mezi jednotlivými silážemi navzájem průkazné rozdíly nebyly. |
Projekt | Udržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace