Systém hodnocení hybridů kukuřice (Zea Mays L.) pro potřeby praxe
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 15170.pdf |
Abstrakt | Na základě potřeb praxe hodnotit hybridy kukuřice jednotným systémem, ve kterém byly hybridy kukuřice sklizeny při stejném stupni zralosti. Společný projekt vznikl pod koordinací Zemědělského výzkumu, spol. sr.o. Troubsko. Cílem experimentů v Troubsku a v Praze Uhříněvsi bylo porovnat vobou lokalitách hybridy srůznou raností (rané a středně rané), způsobem dozrávání rostliny (stay–green a rovnoměrně dozrávající), různým typem zrna (s moučnatým a sklovitým endospermem) a zařazení mezi silážní nebo zrnové. Vletech 2012 až 2014 bylo vkaždé lokalitě testováno zhruba 20 různých hybridů, které byly vobou lokalitách pěstovány. Testace i hodnocení hybridů probíhalo jednotnými postupy, které vyústily v certifikovanémetodiky, zdarma dostupné všem zájemcům zpraxe. Rozdíly mezi lokalitami a ročníky jsou u jednotlivých hybridů prezentovány. |
Projekt | Inovovat systémy hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace