Technologická hodnota a nutriční složení křepelčích vajec
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 12117.pdf |
Abstrakt | Technologická hodnota a nutriční složení vajec byly analyzovány u dvou linií japonských křepelek (HG a LG), které byly dlouhodobě selektovány na tvar růstové křivky bez ovlivnění dospělé hmotnosti. Výsledky prokázaly, že tvar růstové křivky ovlivňuje především technologickou hodnotu a nutriční složení bílku. Relativně rychlý růst bezprostředně před nástupem snášky (typický pro linii HG) byl spojen s nižší produkcí bílku (nižší hmotností bílku), který obsahoval vyšší koncentrací sušiny a bílkovin. To se projevilo ve vyšší technologické hodnotě bílku (ve vyšších hodnotách Haughových jednotek). |
Projekt | Udržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství |
Oddělení | Genetika a šlechtění hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace